+30 2553024990 info@evrogefsis.gr

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα
1 κιλό κίτρινο κολοκύθι τριμμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού σουσάμι
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγη κανέλα
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και προσθέτουμε τη ζάχαρη τη βανίλια και την κανέλα. Λαδώνουμε το ταψί απλώνουμε το φύλλο ραντίζουμε με λάδι και βάζουμε σε
όλο το φύλλο λίγο από το μείγμα με το κολοκύθι. Στο δεύτερο φύλλο αφού το λαδώσουμε
βάζουμε λίγο σουσάμι και καρύδια (τριμμένα) και εναλλάξ σε κάθε φύλλο.
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο. Ψήνουμε στους 180c για 45 λεπτά σε προθερμασμένο
φούρνο.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και σιροπιάζουμε .
(Η πίτα κρύα το σιρόπι καυτό).